Mises.cz

Mises.cz

Všechny články

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (20)

Tak mu jeho myšlenky probíhaly hlavou zmateným a vzdáleným způsobem když mezi nimi náhle probleskla velmi naléhavá otázka.

obrázek k článku

Problémy chovatelů exotických zvířat

V následujícím článku bych chtěla hovořit o chovatelích exotických zvířat – tedy těch, co nemají jen kočku a psa, ale také třeba nějakého toho hada, nebo lišku nebo dokonce nějakou větší kočku jako je třeba tygr.

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (19)

Celou tu dobu John Agnes hledal. Nejprve procházel hlavní silnici až k usedlosti, dokud se neujistil, že se touto cestou nevydala.

obrázek k článku

Úrok a hospodářská krize

Většině ekonomů je jasné, že další hospodářská krize přijde a bude ještě ničivější než ta, která devastovala světovou ekonomiku od roku 2008. Někteří jsou přesvědčeni, že krize už v podstatě započala, jiní své odhady a prognózy krotí. Co ale takovou krizi způsobuje?

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (18)

Na pěšině zazněl zvuk kroků – onen klapavý zvuk tlumené rezonance, který vydávají muži obutí do železem pobitých pot ze surové kůže, doplněný o šoupání kotníkových chráničů, jenž nosili pracovníci v železárně. Agnes tyto zvuky neznala.

obrázek k článku

Ochrana zvířat v anarchokapitalismu

Dovolím si ale říct, že zvířata by se mohla mít na trhu daleko lépe, než ve státní společnosti. Zákazníci nebudou tolerovat různé absurdnosti, které se dnes tolerují státům.

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (17)

Místo aby zamířila přímo k domovu, udělala si velikou zacházku, obešla město a vystoupala po úbočí západních kopců po stezce, kterou používali dělníci z železárny. Tady by jí nikdo nehledal.

obrázek k článku

Bydlení a život v anarchokapitalismu

Někdy přemýšlím nad tím jak by vypadal život ve městech, vesnicích a obecně, kdyby lidstvo došlo do bodu, který by byl velice blízko tomu, co nazýváme „anarchokapitalismus“.

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (16)

elé to bylo nešťastné selhání. Každý se snažil zachránit zábavu, ale večírek, který musí být zachraňován, je již dopředu odsouzen k nezdaru.

obrázek k článku

Jací budou lidé v bezstátní společnosti?

Říct „já jsem anarchokapitalista“ v lidech vyvolá pocit, že chceme společnost bez pravidel, protože věříme, že lidé bez nich dovedou fungovat. Jenže ve skutečnosti anarchokapitalista nechce svět bez pravidel, jen nechce, aby ta pravidla zaváděla centrální autorita jako je stát.

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (15)

Je skutečně uvězněná v té ponuré usedlosti na západním kopci? Nebo je divná, jako byla její matka? Jak si žije? Jak vypadá?

obrázek k článku

Čas legalizovat lvy jako mazlíčky - Závěr (9/9)

Bojím se, že jsme tuhle válku prohráli. Za deset let tu budou velmi přísné zákony. Téměř cokoliv, co není pes a kočka bude přísně zakázáno a postihováno. Možná chovy úplně vymizí a stanou se historii. Tohle všechno zmizí. Jenže příště jste na řadě vy.

obrázek k článku

Čas legalizovat lvy jako mazlíčky - Zoologické zahrady (8/9)

Nemám nic proti zoologickým zahradám, ačkoliv musím říct, že výběhy některých soukromých chovatelů jsou daleko lepší a větší, než jaké mnohdy najdeme právě v zoologických zahradách. Nerozumím ale tomu proč mají zoologické zahrady daleko větší důvěru, než soukromí chovatelé.

obrázek k článku

Čas legalizovat lvy jako mazlíčky - A co psi? (7/9)

Nemám nic proti psům, ale je zvláštní, že vesměs všechny argumenty, které jsem proti chovům exotických zvířat slyšel, lze aplikovat i na psy.

obrázek k článku

Čas legalizovat lvy jako mazlíčky - Jedná se o týrání zvířat? (6/9)

Spousta lidí zastává názor, že chovat exotická zvířata je týrání. Platí to absolutně? Ve všech případech? Znamená to, že pes v malém kotci o velikosti metr krát metr je spokojený, zatímco lev s výběhem kilometr krát kilometr trpí?

obrázek k článku

Čas legalizovat lvy jako mazlíčky - K čemu jsou regulace chovů? (5/9)

V některých státech jsou ty zákony přísnější a v některých zase benevolentnější. A jak se od sebe liší? Popravdě nijak. Chovy vypadají pořád stejně. Pořád platí, že exotická zvířata chová menšina lidí.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed