Mises.cz

Mises.cz

Když zaváděli šikanující vyhlášku, slibovali, že bude jenom proti bezdomovcům

Kdo podporuje šikanování ostatních lidí státní mocí, dočká se toho, že státní moc si při vynucování jím podporovaných regulací došlápne i na něj.

Jako houby po dešti se v mnoha městech a obcích objevily oblasti s vynucováním podmínek, které nás vzdalují od svobodné společnosti. Neliberální, netolerantní, vyháněcí mentalita přichází s nápady na vyhánění lidí někam pryč. Chtějí vyhánět auta z měst (a zapomínají, že v těch autech jsou lidé). Netolerantní šaría předvoj chce vyhánět zábavní průmysl, herny a hrací automaty, z obcí a měst (však tomu také říkají politika nulové tolerance). Vyhánějí kuřáky z restaurací (a tím stejně jako v případě zakazování heren útočí na přirozená lidská práva, na vlastnictví, protože diktují majiteli nemovitosti, jak má nakládat s vlastním majetkem, násilně mu vnucují nějaké podmínky). Kuřáky, které vyhnali ven z restaurací, následně chtějí ještě vyhnat z ulic před restauracemi.

Neliberální tažení proti lidské svobodě často využívá přijaté regulace, které slibovaly postihnout jen nějakou malou, často nepopulární skupinu. Teď tedy městské policie kuřákům, postávajícím s pivem a cigaretou před hospodami, připomínají, že budou postihovat porušování platných vyhlášek o zákazu pití alkoholu na veřejnosti.

Všimli jste si, jak často se odpůrci lidské svobody ohánějí liberální demokracií? Kéž by ta jejich „liberální“ demokracie byla skutečně liberální! Kdybychom měli skutečně liberální demokracii, dva vlci a jedno jehně by nemohli hlasovat o tom, co bude k večeři.

Zdroj: http://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=612340

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed