Mises.cz

Mises.cz

Libertariánský výplach #1

Výběr událostí za poslední týden

Ekonom Tříska zavítal do DVTV a opět se rozhodl naštvat národ, když prohlásil, že Kožený nikoho neokradl. Jeho důležitější myšlenka, že regulace škodí světu, tak bohužel zapadla.

John Oliver se vydal ještě dál a to do Ruska. Překvapivě si nejel prohlédnout krásy Krymu, ale navštívil Edwarda Snowdena. Chudáka Eda dost zklamal, když mu ukázal, že ho Američané vůbec neznají, a i ti s největším přehledem ho považují za Juliana Assange, zakladatele Wikileaks. Naštěstí John Oliver přišel s řešením, kterým Snowdena jednoznačně potěšil. Začali prostě nebohé Američany strašit, že si agenti NSA prohlíží jejich genitálie. Úředníci bezpečnostní agentury musí být z fotek penisů vskutku nadšeni.

Ale když nic, tak to Edwardu Snowdenovi vyneslo přes 2000 dolarů v podobě bitcoinových příspěvků. Tohle jmění jde na vrub tzv. Obamovu efektu.

Příspěvky v bitcoinech začal přijímat i Rand Paul, který tento týden oznámil kandidaturu na prezidenta USA.

Rand má ovšem jeden problém. Jedněmi je totiž považován za příliš libertariánského kandidáta, ortodoxní libertariáni ho na druhou stranu za libertariána nepovažují vůbec a Jeffrey Tucker prostě neví. Co my bychom za takového prezidenta dali.

Může nás alespoň těšit fakt, že Česká republika patří mezi lídry bitcoinových inovací.

Web Laissez faire se nezastavil ani tento týden a posvítil si na nesmyslný zákaz prodeje o svátcích, překážející politiky a Grovera Clevelanda, posledního libertariánského prezidenta.

Na Laisse faire přispěl i náš předseda pohledem do duše taxikáře a podpořil jejich boj za rovnoprávnost. Minimálně ti pražští z toho budou nadšeni.

V pondělí proběhl další díl ze série diskuzí Face to Face. Tématem byl Crowdfunding a financování startupů s Danielem Vávrou a Michaelem Poplar-Rostockem.

Daniel Vávra radí, že nejvhodnější doba na založení firmy je právě teď. Tak šup šup zakládat firmy.

A to by nebyl Martin Pánek, aby se ke crowdfundingu také nevyjádřil.

Ludwig von Mises, Friedrich A. Hayek a Murray N. Rothbard, to je nejsilnější útočná lajna Rakouské ekonomie, aneb tři základní archetypy libertariánů podle Jeffrey Tuckera.

Mojmír Hampl se ani tento týden nepřestal bát deflace.

Možná ale mají v ČNB větší problém.

Poté, co ve Francii oslavili úspěch s daní pro bohaté, rozhodli se zaostřit na další palčivý problém ve společnosti. Tím jsou bezedné kelímky v restauracích.

V Anglii své trable s obezitou chtějí řešit trochu odlišně a podle doktorky Sarah Jackson prostě stačí zákázat zesměšňování tlustých lidí.

Podobně na to chtějí jít i v Rusku. Národní bezpečnost tam totiž ohrožuje proradný imperialistický trend, s nímž je potřeba zatočit. Agenti CIA tedy mají smůlu a žádný další podlý mem o Putinovi už nevyrobí.

U nás ale máme skutečné problémy a vláda proto posbírá data o všech 18letých občanech u vojenských odvodů.

Další nepříjemností jsou nízké zisky Agrofertu, ale ty ke spokojenosti všech vyřeší elektronické registrační pokladny.

Násilná kriminalita s legálně drženou střelnou zbraní u nás dosahuje více jak čtvrtinu procenta celkové násilné kriminality. Je na čase zbraně zakázat.

A co by to byl za výplach bez Klause. Ten postrašil všechny pravdoláskaře nedokončenou větou.

Tento týden se Západ dohodl s Íránem na jeho jaderném programu. Pak zase nedohodl a pak zase že prý ano. A tak situace na Blízkém východě zůstává komplikovanější než Hra o trůny.

V Americe natočili policistu při zastřelení černocha. Z toho důvodu vám přinášíme jednoduchý návod, jak se chovat pokud, nedej bože, narazíte na medvěda policejní hlídku.

Policejní hlídka

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed