Mises.cz

Mises.cz

Libertariánský výplach #7

To nejdůležitější za poslední týden na jednom místě.

Libertariánská společnost díky Liberlandu už existuje. Sice tam jsou asi jen tři lidé na trvalo, ale jak se říká: „Two Is Company, Three Is A Crowd“. Existovala ale v historii nějaká společnost, která byla postavena na libertariánských principech? Co třeba Islandský Godord, Xeer a další?

Když už mluvíme o Liberlandu, tak se Vítkovi podařil skutečně husarský kousek co se týče marketingu. Nebo kdy naposledy jste slyšeli několik týdnů média diskutovat o libertariánských myšlenkách? Vítek je tak možná v současné době nejznámějším Čechem, čímž si vysloužil pozornost i Jana Krause, Tondy Blaníka či Jeffreyho Tuckera.

Nedávno jsme se dozvěděli, že Lovce zážitků financuje státní agentura CzechTourism. A seriál měl takový úspěch, že se samotný Babiš rozhodl mít vlastní pořad na propagaci turistického potenciálu ČR. Samozřejmě bude financován z daní.

Ale aby na to stát měl finance, tak se musí presumpce neviny otočit na ruby. Brzy bude každý vinen do té doby, než prokáže svou nevinu

Celkově je absurdní, jak se stát chová k podnikatelům.

Být debil není trestné. Nebylo. Stačí napsat kravinu na Facebook a hned vám hrozí až tříletý trest. Na jeho obranu se nepřímo postavila i Julie Borowski.

Byrokracie a korupce bují i v Islámském státu. Islamisté si stěžují, že pořadník na sebevražedné atentáty je nefér, jelikož úředníci protlačují své příbuzné a známé. Buďme upřímní, asi každý chtěl někdy poslat tchýni na sebevražednou misi.

Prezidentský kandidát Rand Paul obstruoval více než 10 hodin proti obnovení Patriot Actu a pokud sledujete výhradně česká média, tak jste o tom nezaslechli ani slovo.

V Rusku alespoň na chvilku zvítězil zdravý rozum a soudy opět povolily weby o bitcoinech. Ale aby se to trochu vyrovnalo, tak vyhrožují, že zakáží Facebook, Twitter a Google.

Honduras, země, kde byste žít nechtěli, chystá převést katastr nemovitostí do blockchainu. Jak to, že v Hondurasu to jde?

Minulý rok legalizovalo několik států USA marihuanu. Ale ani po legalizaci to nemají obchodníci snadné, protože banky mají stále zakázáno přijímat vklady mající původ v prodeji drog. Nebyl by i zde bitcoin řešením?

Kolik bylo vykradeno bitcoinových peněženek a směnáren? Pár jo a vždy tím bitcoin získal negativní publicitu v médiích. A kolik bank zbankrotovalo od vzniku bitcoinu? Mnohem, mnohem víc a i v tomto případě média mlčí.

Už jste se přihlásili na naši Letní akademii? Letos bude lepší než kdykoliv předtím, tak raději moc neváhejte.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed