Mises.cz

Mises.cz

Pravičákova online rukověť

Aneb pár užitečných odkazů.

Rád bych nabídl všem pravicově smýšlejícím lidem několik odkazů na weby s informacemi, které by se jim mohly hodit při diskuzích či dalším vzdělávání se. Některé budete určitě znát, jiné pro vás budou dost možná novinkou.

 

http://www.webring.org/l/rd?ring=realpoliticallyi;id=9;url=http%3A%2F%2Fwww%2Epoliticallyincorrect%2Eme%2Euk%2F - abeceda politické korektnosti

http://www.stephankinsella.com/ - stránky předního libertariánského právníka

http://www.theamericanconservative.com/ - založeno předním americkým paleokonzervativcem a prezidentským kandidátem Patem Buchananem, jehož pravděpodobně nejznámějším počinem byl tzv. "Culture War Speech" (Projev o kulturní válce), který způsobil nejednomu levičákovi pořádný emocionální záchvat.
Články jsou v kulturně a politicky konzervativním tónu.

http://salisburyreview.com/ - dodatek k titulu zní: diskriminující, intelektuální, elitářské. A aby toho nebylo málo následuje popis: Zastávající špatné názory, politicky nekorektní, reakcionářské a konzervativní, otiskujeme to, čemu většina rozumných lidí věří, ale o čem se bojí mluvit v naší tyranské, socialistické společnosti.

http://www.unz.org/ - archiv pravicových článků, mmj. Rothbard-Rockwell Report

http://tomwoods.com/ - stránky významného libertariánského historika, za povšimnutí stojí podcast "The Tom Woods Show", který mne téměř denně zásobuje zajímavými tématy a hosty

http://ronpaulinstitute.org/ - založen bývalým kongresmanem, prezidentským kandidátem a prominentní postavou amerického libertariánského hnutí, doktorem Ronem Paulem a pokračující v jeho tradici. Tedy v odporu proti válkám amerického státu proti Američanům a jiným národům.

http://enochpowell.info/ - tato stránka je nejzajímavější svou sbírkou projevů tohoto známého britského konzervativního vzdělance a politika. Tím nejznámějším projevem je tzv. "Rivers of Blood Speech" (Projev o potocích krve), kritizující masivní nekontrolovanou (či snad záměrně řízenou?) imigraci do Spojeného království. Tento projev vyvolal nemalou souhlasnou podporu Powella ze strany veřejnosti. Zato politická třída vesměs reagovala jako rozzuřený nosorožec.

https://www.lewrockwell.com/ - protistátní, protiválečný, protržní. Jeden z nejnavštěvovanějších libertariánských webů. Založen osobním přítelem M. N. Rothbarda a zakladatelem amerického Mises Institutu Lew Rockwellem. Články jsou kulturně konzervativní, konspirační, protiválečné, proti-NWO, pro-secesní, štvavé a vůbec dokáží většinu levičáků všech zabarvení vytočit k nepříčetnosti.

http://antiwar.com/ - web oddaný dlouhé americké protiválečné tradici

http://www.hanshoppe.com/ - stránky jednoho z nejvýznamnějších rakouských ekonomů a libertariánských filozofů

http://propertyandfreedom.org/ - stránky společnosti, kterou založil Hans Hermann Hoppe. Jde o intelektuální salón, pořádající každoročení setkání, poskytující intelektuální svobodu v dnešní době politické korektnosti nevídanou. Oddáni nekompromisnímu intelektuálnímu radikalismu, podporují členové spravedlivě nabyté soukromé vlastnictví, smluvní svobodu a svobodu sdružování (a logicky i právo na nesdružování se a na diskriminaci). Na tato setkání se můžete dostat jen tak, že budete pozváni. Jde tedy o silně elitářskou a buržoazní událost.

http://www.cobdencentre.org/ - významný britský libertariánský web s celoevropským přesahem. Pojmenován pro britském radikálním libertariánovi Richardu Cobdenovi, oddanému zastánci poctivých peněz, svobodného obchodu a míru.

http://www.seangabb.co.uk/ - osobní stránky předního britského libertariána

http://bionicmosquito.blogspot.cz/ - zajímavý libertariánský blog

http://libertarianpapers.org/ - nástupce Journal of Libertarian Studies

http://www.walterblock.com/ - osobní stránky veterána rakouské školy a anarchismu

http://stoky.urza.cz/ - pro všechny ty, kteří si potřebují popovídat o politických šašcích, policejních rejdech, či třeba o vztahu axiomu neagrese a nekrofilie

http://www.stevebaker.info/ - zdá se, že v britské politice se najde pár rozumných lidí. Jde o několik členů Konzervativní strany či o členy UKIP. Obzvláště výborný materiál poskytují při kritice EU. Kromě Steva Bakera lze doporučit Godrey Blooma, Nigela Farage, Daniela Hannana a Douglase Carswella

http://oll.libertyfund.org/ - online knihovna klasických děl

http://www.skepticaldoctor.com/ - web zasvěcený práci Anthonyho Danielse (Theodora Dalrympla)

http://www.roger-scruton.com/ - osobní stránky britského konzervativního filozofa Rogera Scrutona

http://www.jesushuertadesoto.com/ - osobní stránky významného rakouského ekonoma

http://www.bawerk.eu/ - Chybí vám i po x letech státní propagandy vzdělání? Zajímáte se o historii a sociální práci? Neváhejte navštívit web pojmenovaný po velikánovi rakouské ekonomie a brňenském rodákovi

http://dfens-cz.com/ - jak varuje jedno z upozornění: "Většina zde publikovaných textů je politicky nekorektní, xenofobní, sexistická, nacionalistická, heterosexuální, rasistická, záštiplná, obsahuje sprostá slova nebo alespoň překlepy a gramatické chyby."

http://www.studentsforlibertycz.cz/ - americká verze je příliš politicky korektní. Nicméně česká verze se zdá být v pořádku - tj. vzdělává studenty v tradici Ludwiga von Misese

http://www.svobodauceni.cz/ - víte, že navzdory snahám státu existuje bezpočet způsobů vzdělávání?

http://www.svobodny-svet.cz/ - zřejmě nejlepší výběr českých pravicových článků. Pravý prostor také ujde, i když se tam objevují i dost pochybné články. Za povšimnutí rozhodně stojí Finmag. Ze světa zpravodajství Svobodný monitor a Neviditelný pes. Idnes je velmi pochybný, ale v komentářích se vyskytují celkem pravicově smýšlející lidé. Parlamentní listy jsou levicově orientované, ale obzvláště rozhovory bývají velmi zajímavé. Jsou vedeny s lidmi, které většina deníků přehlíží. Zato diskuzím se doporučuji obloukem vyhnout. To je snad ještě horší žumpa, než Novinky.cz  The Daily Telegraph má několik zajímavých publicistů a zaměřuje se na pravicově smýšlející čtenáře.

http://www.pajonk.cz/ - možná budoucnost české pravice na politické scéně?

http://www.petrmach.cz/ - pro sledování toho, co se děje v Evropském parlamentu

http://www.acton.org/ - Institut pojmenovaný po anglickém liberálním historikovi Lordu Actonovi. Prosazuje myšlenky svobody v židovsko-křesťanské morální tradici.

https://mises.org/ - rozhodně tu nesmí chybět nevyčerpatelná studnice a Mekka rakouské ekonomie a libertariánství. Za pozornost stojí i kanadská verze mises.ca a samozřejmě česko-slovenský mises.cz
Liberální institut je bohužel už nějakou dobu paralyzován a nezdá se, že by se to mělo brzy změnit

http://iness.sk/ - slovenský příbuzný Liberálního institutu

Zajímáte-li se o feminismus, ale přitom máte plné zuby levicových hysterek s IQ okolo bodu mrazu, tak zkuste Wendy McElroy, Camille Paglia nebo Christinu Hoff Summers.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed