Mises.cz

Mises.cz

První česká kniha o anarchokapitalismu

Podpořte a získejte první původní českou knihu o anarchokapitalismu!

Když jsem spolu s několika dalšími libertariány před sedmi lety stál u zrození Ludwig von Mises Institutu a psal pro něj první články, byl jsem si sebou docela jistý a připadalo mi, že vím, o čem píši; byl jsem tou dobou přeci jen už několik let na své cestě za svobodou a jejím objevováním. Čím déle (a už tomu bude deset let) však studuji, čtu, píši, přednáším, natáčím a hlavně diskutuji, tím více zjišťuji, jak moc ta přílišná jistota škodí; snažím se cíleně pochybovat nejen o všem, co přečtu či slyším, ale především o tom, co napíši nebo řeknu. Také jsem začal vnímat své objevování svobody jako nikdy nekončící cestu a patrně celoživotní proces; člověk v sobě i světě kolem sebe neustále nachází nové a nové věci, neboť život má větší představivost, než si nosíme ve svých snech.

Nedávno jsem dokončil svou první knihu, která je zároveň první původní českou knihou o anarchokapitalismu. Snažím se v ní tento směr přiblížit lidem, kteří o něm nikdy neslyšeli, ale také přivést k zamyšlení ty, kteří už v tomto směru leccos znají; a to se netýká jen anarchokapitalistů! Kdyby se z knihy vypustily některé části, lze ji použít jako obhajobu minimálního státu; mnohé z kapitol mohou pomoci i minarchistům ve vysvětlování, proč stát nemusí dělat všechno to, co dělá dnes. Kniha vychází ze seriálu o anarchokapitalismu, který jste zde možná četli; je však jednak rozsáhlejší, obsahuje úplně nové texty, a navíc jsem ty původní v mnoha ohledech přepracoval, neboť jsem s nimi zpětně nebyl úplně spokojen.

Teď je třeba knihu vydat, k čemuž potřebuji přinejmenším velké desítky tisíc, ale libovolnou vyšší částku lze využít ke zvýšení nákladu a šíření myšlenek svobody (sám se nároku na odměnu zříkám). Mnozí z vás mi již dlouho vyjadřují podporu a dávají všemožně najevo, že mou práci oceňují; vždy to stačilo, získával jsem tím část své motivace a nic víc nebylo potřeba. Teď vás však poprvé prosím: Pomozte mi vydat knihu. Můžete si ji předkoupit nebo přispět libovolnou částku; a přijímám i platby v několika kryptoměnách.

Nejde však jen o knihu. Vaše příspěvky budu vnímat jako ocenění celé své dosavadní práce; a věřím, že znalci rakouské ekonomie chápou lépe než kdo jiný, proč mi právě částka vybraná od jednajících lidí nejlépe ukáže, jaký smysl pro vás má to, čemu věnuji prakticky všechen svůj volný čas. Co si na sebe nevydělá volnotržně, by nemělo vzniknout; a to platí i pro každý jednotlivý výtisk mé knihy, jejichž počet bude záviset právě na vybrané částce a ukáže mi, jak dobře dělám to, co dělám. Přispět (či předkoupit si knihu) můžete již dnes: Klikněte sem pro více informací! Děkuji.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed