Mises.cz

Mises.cz

Babišové kam se podíváš

Pomalu se nám blíží posvátný rituál demokracie a s ním i přehlídka všemožných figurek, které usilují o menší či větší legitimizaci k strkání pracek do našich peněženek.

Pomalu se nám blíží posvátný rituál demokracie a s ním i přehlídka všemožných figurek, které usilují o menší či větší legitimizaci k strkání pracek do našich peněženek. Ať dopadnou volby jakkoli, je již nyní jasné, kdo je letošním Panem Spasitelem. Je na billboardech, v novinách, v televizi, je v tramvaji, v metru, v autobuse; člověk se pomalu bojí jít na záchod, aby tam na něj nevybafnul.


Na svých četných reklamních plochách zřejmě zapomněl sdělit, jakou že formu spásy nám v příštích letech přinese. Sebral jsem tedy odvahu a navštívil stránky s krásným názvem Ano bude líp, které prezentují stejnojmennou politickou stranu pána z billboardů. Základním kamenem každé politické strany bývá její program. U strany Ano sestává program ze tří bodů:

1.    Dáme lidem práci
2.    Stejná pravidla pro všechny
3.    Aby tu chtěly žít i naše děti

Ano, to je vše. Jednotlivé body jsou v detailnějším pohledu na program dále „upřesněny“ frázemi jako „Zvýhodníme zaměstnávání absolventů“, „Omezíme hazard a zamezíme lichvě“ a „Vrátíme prestiž českému školství“. Blázen, kdo by nesouhlasil! A v tom je právě kámen úrazu – beztvará strana bez ideologie a vlastního názoru. Čeho vlastně chce taková strana dosáhnout? Chce moc státu omezit, či posílit? Obávám se, že to neví ani sami usměvaví členové. Chtějí stát „rekonstruovat“, aby tu chtěly žít i naše děti...

Zajímavé je, že obdobných osobností a rozličných stran, iniciativ a hnutí se před těmito volbami vyrojila celá řada. Máme tak u urny z čeho vybírat – Úsvit, Hlavu vzhůru, Změna, Top, SPOZ. Uchopitelnou myšlenku aby člověk pohledal. Jeden Babiš vedle druhého. Většina stran prostě jde do voleb s jednotným programem – zvolte nás a uděláme krásno! Komická bude opět situace za půl roku, jak budou voliči rozčarovaní a zklamaní. Vždyť nám slibovali krásno!

Prozradím vám jedno tajemství – politici krásno dělat neumí. Uděláme si jej buď sami, nebo nebude.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed