Mises.cz

Mises.cz

Libertariánský výplach #12

Letní souhrn toho nejzajímavějšího

Už je to pár týdnů od posledního výplachu a za tu dobu se zakazovači všech druhů rozhodně činili.

Francouzi slavili Bastiatovi narozeniny starým dobrým protekcionismem. My pouze článkem.

Naše policie se opět jednou předvedla, když důvěřovala skupině hackerů, mezi jejíž prominentní klienty patří například Kim Čong-un. My už víme, že to jsou blbci a teď to ví i charismatický vůdce Severní Koreje.

Prý že v rámci EET budou chodit kontroly najisto. EET ještě ani zavedená není a úředníci už teď přesně zamířili. Však on jim to pan Pudil se svou cedulí „Výprodej Babišových výrobků, příště u nás najdete zboží od slušných výrobců!“ dost usnadnil.

Portoriko, ačkoliv není jedním ze států USA, tak se na něj vztahují různé vychytávky americké legislativy. Například minimální mzda 7,25 dolaru. Jak víme, minimální mzda vede pouze a jen k prosperitě a její zvýšení na 15 dolarů zajisté zažene hrozbu státního bankrotu.

Václav Klaus mladší se docela hezky rozepsal. Navíc má i pravdu, že tu je u nás fajn navzdory Televizním novinám.

Znáte už Vládislava? Zkráceně Vládu? To je takovej jeden čipera, kterej se pokaždé snaží pomoci. Tu ke studentské půjčce, tu chrání před riziky podnikání, anebo hrdinně zasáhne, když vidí ekoteroristu krmit labutě potravinami, které nebyly vyprodukovány v bezprostředním okolí jejich hnízdiště. Asi už jste pochopili, jde o komediální webseriál z produkce Independent Institute. Za mě oba palce nahoru.

Za poslední měsíc vystrkovali přistěhovalci růžky ještě více a výhrůžky šibenicí jsou pochopitelné. Tedy pokud vás nezajímají čísla a ekonomické důsledky imigrace.

Podobný pohled má i Gary Johnson, bývalý guvernér Nového Mexika a pravděpodobný kandidát Libertariánské strany na prezidenta USA. Zároveň je to drogový baron a optimistickej sympaťák.

Bitcoin - konec peněz, jak je známe, aneb nový dokument o historii peněz a budoucnosti bitcoinu právě vyšel a vy se na něj můžete podívat za pouhých 5,49 dolaru.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed