Mises.cz

Mises.cz

Ludwig von Mises Institut v roce 2012

Doufáme, že nám v tomto roce zachováte svou přízeň, stejně jako v roce minulém.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

Vítejte v roce 2012. Doufáme, že nám v tomto roce zachováte svou přízeň, stejně jako v roce minulém. Žijeme v zajímavých časech, kdy je stále o čem psát. Instituce jménem Stát nám svým působením každým dnem připomíná pravdivost učení rakouské školy ekonomie, která většinu ekonomických problémů dneška úspěšně předvídala. Peníze vytvářené mávnutím kouzelného proutku budou i nadále způsobovat disrupce v kapitálové struktuře, nafukovat investiční bubliny a zvyšovat cenovou inflaci. Intenzivnější regulace bude nadále zvyšovat nezaměstnanost, snižovat kvalitu prodávaných statků a – což můžeme chápat jako jediné pozitivum – zvyšovat odpor společnost vůči státu v podobě vyšších daňových úniků a prosperující šedé ekonomiky. Tak tomu bylo v roce minulém a tak tomu bude i v tomto roce.

Co konkrétního pro vás tento rok připravuje československý Mises Institut? Těšit se můžete na pokračování loňské Letní akademie, která se tentokrát bude konat blíže k našim moravským a slovenským příznivcům. Rádi bychom vás tímto požádali o návrhy na vhodné místo konání – ideálně penzion v okolí Brna či většího moravského města, s konferenčním sálem a chápavým personálem (= liberálně smýšlejícím). Psát nám můžete buďto do diskuze či na mail info@mises.cz.

V průběhu roku se chystají i soutěže o ceny z našeho e-shopu, úpravy webových stránek, samozřejmostí budou také nové modely triček, připínacích odznáčků a dalších nezbytností. Kdo má chuť i na něco odvážnějšího, může se těšit na naše valentýnské překvapení ;-).

V roce 2012 se ovšem budeme nejvíce věnovat našemu hlavnímu cíli, tj. vzdělávání veřejnosti v otázkách ekonomie a politické filosofie. Budeme usilovat o udržení denního přísunu kvalitního čtení, publikaci zásadních knih a článků v elektronické i tištěné podobě a obecnou propagaci myšlenek libertarianismu a voluntarismu.

Doufáme v neutuchající přízeň Vás, našich čtenářů, kvůli kterým těmto stránkám zasvěcujeme jeden z nejvzácnějších zdrojů - čas. Vítáme jakoukoli formu vaší podpory, od stisknutí tlačítka „Like“ po hrdé nošení odznáčku s naším logem.

Přejeme svobodný rok 2012.

 

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed