Mises.cz

Mises.cz

Opět se divíme

Co se divíme korupci, když ta je vždy nutně tam, kde jedni rozhodují o životě a majetku druhých.

Opět se divíme.

Nedávno jsme se divili, že politici kradou a že obecně společnost krádež toleruje, resp. ji zásadně neodsuzuje. Ale proč se divíme, když celý systém je založen na krádeži, tedy (dle definice) na odebírání majetku vlastníkům proti jejich vůli (jen si to eufemisticky nazýváme tu vyvlastněním, tu znárodněním, tu arizací židovského majetku, tu zdaněním atd...).

Nedávno jsme se divili, že je u nás korupce. Ale opět: co se divíme, když celý systém je na korupci přímo založen. Politici dnes a denně korumpují voličské skupiny legislativním zvýhodňováním či hmotným prospěchem z peněz sebraných (tzn. ukradených) někomu jinému. Co se divíme korupci, když ta je vždy nutně tam, kde jedni rozhodují o životě a majetku druhých. V situaci, kdy jedinec rozhoduje o svém životě a majetku, korupce nemá principiálně šanci.

A teď nově se divíme, že nám tu nějaký padouch manipuluje se sazbou LIBOR. A při tom je celý náš peněžní systém založen na manipulaci. Dokonce v jeho čele máme instituce (centrální banky), jejichž JEDINÝM cílem a smyslem je manipulace s úrokovými měrami a peněžní zásobou.

Média každý den přinášejí nové hrůzy. Každý den vidíme korupci politiků, mafiánství soudců, kriminalitu policie, finanční manipulace ze strany centrálních a komerčních bank (jedná se o jeden kartel) atd...

A stále se divíme. Tedy oni se stále diví, já ani trochu.


Text původně vyšel jako komentář na Finmag.cz

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed