Mises.cz

Mises.cz

Pozor na úředníka s falometrem

Ne, ještě není apríl!

Při čtení dnešních novin mě opravdu dostala následující zpráva.

 Cituji doslovně z deníku E15 (9.12.2010, str.3):

 Agentura EU viní české úřady z homofobie

Agentura Evropské unie pro lidská práva viní české úřady z homofobie. Žadatelům o azyl, kteří tvrdí, že jsou homosexuálové, prý provádí takzvanou falometrii, tedy měření průtoku krve v penisu při zobrazení sexuálních výjevů. Mluvčí českého ministerstva vintra Vladimír Řepka potvrdil, že falometrické vyšetření bylo v několika případech využito. Vždy bylo provedeno se souhlasem žadatelů, někteřích z nich o ně sami požádali, uvedl.

 OK. Po dvojím přečtení a zkontrolování data, zda není zrovna 1. dubna, člověka napadne minimálně pár proč.  Proč proboha disponují české úřady zařízením na měření průtoku krve v penisu? Proč by se měl zrovna u žadatelů o azyl měři  průtok krve v penisu? Nebo se jedná o nějakou novou úřední praktiku a bude se falometrické vyšetření podstupovat např. i při žádosti o Opencard? Docela by mne také zajímalo, jak úředníci testují homosexuální žadatelky o azyl.

 Pikantní je rovněž závěrečné vyjádření pana mluvčího - „někteří z nich o ně sami požádali.“ Nechci vědět, o co dalšího mohli žadatelé o azyl požádat pány úředníky, a v čem jim také bylo vyhověno. Je však dobré vědět, že čeští úředníci umějí tak hezky vycházet klientům vstříc.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed