Mises.cz

Mises.cz

Právo držet zbraň není kvůli povinnostem

Člověk má právo držet a nosit zbraň na svou obranu, ne kvůli povinnosti a úkolu bránit stát. Právo držet zbraň je přirozené právo, právo na vlastnictví.

Smysl zbraní ve společnosti není obrana státu, smysl zbraní ve společnosti je osobní ochrana lidí před jakýmkoli násilníkem. Tímto násilníkem v historii často byly a dosud často jsou státy a vlády. Smysl zbraní ve společnosti není obrana státu, ale obrana před státem. Tato myšlenka je i dnes velmi aktuální, v situaci, kdy vládnoucí politici mají pocit, že mají právo rozhodovat o vašem majetku a zatím stále nevědí, kdy se mají zastavit. Pokud se jim povede občany odzbrojit, o to budou mít příště ještě menší zábrany při dalším hlasování o vašem majetku.

Věta ve smyslu „občan má právo držet zbraň, aby mohl splnit povinnost bránit stát“ zní děsivě. Etatisté ve sněmovně vyrobili další zmetek.

V podstatě teď probíhá mocenský boj: eurounijní byrokracie chce občany odzbrojit, aby mohla vládnout ještě více a čeští vládnoucí politici chtějí o možnosti a regulaci držení zbraní rozhodovat sami. Bojuje se o to, komu patří ti nevolníci, o kterých se hlasuje. Jestli jsou majetkem vlády v Bruselu, nebo jestli jsou majetkem vlády v Praze.

Stát, který si zaslouží být bráněn, budou jeho občané jistě rádi bránit dobrovolně, nikoliv na základě povinnosti a donucení.

Zdroj: http://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=611411

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed