Mises.cz

Mises.cz

Přednáška 14. října 2013: Bitcoin - digitální měna budoucnosti, nebo nafouklá bublina?

Decentralizovaná internetová kryptoměna bitcoin je rychle rostoucím fenoménem dnešního světa. Může přispět k eliminaci finančních krizí, a budou vlády jen přihlížet, nebo se jej pokusí regulovat?

Decentralizovaná internetová kryptoměna bitcoin je rychle rostoucím fenoménem dnešního světa. Jako mnoho moderních IT technologií má potenciál měnit ekonomické a politické reálie a výrazně zasáhnout do našich životů. Velká vlna zájmu o něj se zvedla zejména ve spojitosti s finanční a hospodářskou krizí posledních let.

Jaké technologie za ním stojí? Čím se liší od zlata a běžných papírových peněz? Proč je zajímavý pro ekonomy, ale i obyčejné občany? Může přispět k eliminaci finančních krizí, a budou vlády jen přihlížet, nebo se jej pokusí regulovat?

Na to všechno, i mnoho dalšího, se vám pokusí odpovědět naše dvojice fundovaných přednášejících.

Jaroslav Brychta
Vystudoval hospodářskou politiku na Slezské univerzitě. Od roku 2007 pracuje ve společnosti X-Trade Brokers, kde nyní zastává pozici hlavního analytika. Věnuje se finančním trhům, devizové problematice a makroekonomii. Publikuje a vystupuje v předních českých médiích.

Jan Skalický
Vystudoval systémové programování na FEL ČVUT. Pracoval v různých společnostech jako aplikační inženýr, a působil na pozici operátora blokové dozorovny v JE Temelín. O Bitcoin se zajímá od roku 2010.

Students for Liberty CZ je součást celosvětové organizace zastřešující studenty, kteří se zajímají o svobodu ve všech jejích aspektech. Jejím cílem je šířit myšlenky svobody a spojovat podobně smýšlející lidi.

Ludwig von Mises Institut ČR&SR je nezávislé neziskové sdružení hlásící se k idejím svobody a dobrovolné spolupráce. Naším cílem je vzdělávání společnosti v otázkách ekonomie, politické filosofie a společenské harmonie.

Informatické večery FIT je cyklus přednášek a workshopů určený studentům a pracovníkům FIT ČVUT i ostatních fakult a široké odborné veřejnosti.

Místo: NB ČVUT, posluchárna T9:107
Vstup je zdarma.
Hashtag: #ITvecer

Více informací najdete na http://fit.cvut.cz/informaticke-vecery a https://www.facebook.com/events/250076971807025/.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed