Mises.cz

Mises.cz

Všechny články autora Eduard Horák

obrázek k článku

Mainstreamovský klam křivky nabídky a poptávky

Reálná ekonomika je daleko složitější, neustále měnící se živoucí organismus, který se nedá jen tak načrtnout pomocí křivek. Předpovědní grafy jsou pak zcela jako věštění z křišťálové koule. Je však smutné, že se pomocí těchto křivek a grafů určuje národní politika.

obrázek k článku

Privatizace vesmíru

Investice do mimozemských technologií sice znamená delší časový horizont návratnosti, nicméně se domnívám, že v dlouhém období nejsme (jak by řekl Keynes) všichni mrtví, ale získáme daleko více, než investujeme.

obrázek k článku

7 návyků skutečně efektivních libertariánů

Buďte sami vzorem pro ostatní. Jděte příkladem svým charakterem a kompetentností. Mějte svou vizi. Inspirujte druhé, aby vás následovali. Máte na to odvahu? Jdeme na to?

obrázek k článku

Válečný konflikt v Sýrii – válka jako každá jiná

Válečné cíle se schovávají za vznešené fráze a ideologickou motivaci. Výsledek je ale vždy stejný. Omezení svobod, zvyšování výdajů, chudnutí obyvatelstva, vyšší politická centralizace, ztráty životů, majetku a cesta k imperialismu.

obrázek k článku

170 let od vydání Komunistického manifestu. Kam jsme „pokročili“?

Zdá se mi, že komunisté a socialisté můžou pomalu slavit. Téměř po dvou staletích se zdá, že většina bodů je splněna a praktikována v současných demokratických státních zřízeních.

obrázek k článku

Trump a clo na dovoz oceli a hliníku – nepochopení základů ekonomie

Může v této obchodní válce někdo vyhrát? Můžou cla přinést nějaký užitek alespoň jedné ze stran? Ekonomická věda nás učí, že nemohou.

obrázek k článku

Český lev, Zeman a nezávislost ČT

...Toto řešení spočívá v totální privatizaci veškerých státem vlastněných veřejnoprávních médií a jejich odpoutání od daňových výběrů, tedy koncesionářských poplatků, které je nutné s okamžitou platností zrušit.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed