Mises.cz

Mises.cz

Všechny články autora Petr Mach

obrázek k článku

Co je horší: daně, nebo centrální banka?

Část širšího liberálního hnutí zavrhuje jakékoliv zdanění a jakékoliv centrální bankovnictví. Druhá část – včetně mě – však souhlasí s oprávněností existence státu.

obrázek k článku

Lze budovat národ?

Řada lidí jinak skeptických vůči schopnosti vlády Spojených států konat prostřednictvím donucení dobro na domácím území má tendenci věřit, že se naše vláda může ujmout údajně ušlechtilého úkolu, postavit znovu od základů státy, které upadly do chaosu v důsledku válek či politických bouří.

obrázek k článku

Fiat Pecunia

Itálie dluží 2000 000 000 000 eur. To je jako státní rozpočet České republiky na 50 let.

obrázek k článku

Víte kolik peněz už jsme nasypali do MMF?

Česká republika je členem mnoha mezinárodních organizací. Málokterá z nich nás stojí tolik peněz jako Mezinárodní měnový fond (MMF).

obrázek k článku

Nemám zdravotní pojištění. Jsem zločinec.

Politici se také mýlí, když si myslí, že si zasloužím politování. Jako mnoho dalších Američanů mám dostatečné úspory, takže si mohu dovolit platit zdravotní péči ze svého.

obrázek k článku

Zvýšení DPH: rozdíl mezi námi a Švýcarskem

Naše „pravicová“ vláda řeší důchodový deficit zdvojnásobením daně z přidané hodnoty u čtvrtiny našich nákupů. Vytáhne nám z kapes navíc ročně 58 miliard.

obrázek k článku

Analýza rozhovoru s premiérem

Volili jste ODS, protože slibovala, že nebude zvyšovat daně? Pak asi nevěřícně kroutíte hlavou. Já tedy nevěřícně hlavou kroutím, a to jsem je nevolil.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed