Mises.cz

Mises.cz

Všechny články

obrázek k článku

Proč jsou etatisté zlí?

Prototypem etatisty je člověk, který si neklade otázky a pro dobro státu mu nedělá problém lhát, jak ho to naučili. Jak toto chování vzniká? Co je jeho motivací? Motivací je stát jako konstrukt, za který se etatista schovává.

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (27)

Když se za návštěvníkem zavřely dveře, Agnes se beze slova otočila a šla zpátky do přední místnosti, kde se posadila k malému stolu, aby zapsala svoje poznámky do velké černé knihy. To byla ta poslední věc, kterou každý den udělala.

obrázek k článku

Veganství proti přírodě

Nedávno jsem napsala příspěvek o toleranci mezi masožravci a vegany, na který jsem dostala překvapivou reakci, a to že „vegani a homosexuálové jsou proti přírodě.“ Čekala bych různé argumenty, ale ohánět se dnes tím, že je něco proti přírodě, mi přijde úplně nesmyslné.

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (26)

Jednoho večera po večeři seděli John s Thanem společně v přátelském tichu v hotelové hale. Thane si odkašlal.

obrázek k článku

Bitcoin a ekologie: Na co aktivisté zapomínají

Ekologičtí aktivisté se nás pomocí masových médií snaží přesvědčit o tom, že Bitcoin je katalyzátorem globálního oteplování, případně jiné environmentální katastrofy. Je tomu opravdu tak?

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (25)

Stále existovalo dost problémů, které udržovaly Johnovu mysl zaneprázdněnou.

obrázek k článku

Jak stát a jeho regulace ničí životní prostředí

Jeden z největších majstrštyků propagandy státu je obecné přesvědčení, že zatímco lidé by se bez jeho dozoru chovali k životnímu prostředí jako čuňata (čest výjimkám), stát na životní prostředí moudře dohlíží (a výjimky jsou individuálním selháním konkrétních lidí v jinak bezchybném systému).

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (24)

Thane podával lakonickou zprávu o továrně na osmadvacáté ulici.

obrázek k článku

Nenechme si sebrat poslední měnovou svobodu

1. 10. 2018 na Slovensku vstoupila v platnost novela o dani z příjmu . Ta upřesňuje danění z prodeje nejen bitcoinu, ale i všech ostatních kryptoměn. Prodej je nově charakterizován jako: Výměna kryptoměny za majetek, výměna kryptoměny za jinou kryptoměnu a výměna kryptoměny za poskytnutí služby.

obrázek k článku

Z Maratonu do Athén

Podobenství o „sociální“ spravedlnosti.

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (23)

Zatímco Thane přemýšlel o tom, jak dát do pořádku továrnu na hřebíky, John seděl v hotelové hale s nohama na okenním rámu, pokuřoval doutník a pohyboval se v jiných sférách.

obrázek k článku

Lidé mají prokazatelně hůře dostupnou zdravotní péči než zvířata. Proč?

Chudí a bezmocní, které stát přesvědčuje, že je na jejich straně, jsou stále chudí a ještě bezmocnější, zatímco ti, co předstírají, že jim pomáhají, bohatnou a můžou stále víc. Divný svět, ve kterém to žijeme.

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (22)

Prozřetelnost, která určila běh Johnova života, je nekonečně záhadnou.

obrázek k článku

Výsledky průzkumu „Vztah anarchokapitalistů ke zvířatům“ jsou tady!

Tak jsem dostal nápad – co kdybych udělal malý průzkum mezi anarchokapitalisty o jejich vztahu ke zvířatům? Poslal jsem tedy do Fóra svobodného přístavu odkaz a poprosil o vyplnění. Čekal jsem, že to nikoho moc nezaujme, ale nakonec mi odpovědělo až 154 respondentů.

obrázek k článku

Garet Garrett: Příběh železa a oceli (21)

Létající trojúhelník dorazil na snídani do Wilkes-Bare.

obrázek k článku

Proč nechci, aby byl stát pošťákem

Chci, aby mezi sebou mohli lidé spolupracovat a prosperovat. Chci, aby se stát přestal plést lidem do jejich života a přestal jim házet klacky pod nohy. Chci, aby stát přestal plýtvat penězi, které lidem ukradl. Chci, aby stát nebyl pošťákem.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed